Marlies Galama laat zich inspireren door ervaringen uit het leven.

Door beweging, energie, emotie en kleur ontstaat haar werk. Haar werken zijn allemaal verhalen waar je naar kijkt. Verhalen uit het hart, verhalen die vertelt willen worden. Verhalen die ook gezien willen worden. kleurloze en kleurrijke verhalen. Het schilderij spreekt ook direct de fantasie aan van de kijker

Marlies heeft gewerkt als theatermaakster en docent beeldend. Ze speelde voor kinderen een "andere versie van doornroosje" en gebruikte poppen als uitgangspunt van haar verhalen. Ze is een theatermaakster in hart en nieren, haar bloed gaat ook weer sneller stromen als ze kan spelen. Maar spelen kan je ook met verf zegt ze en dat doet ze..

Want zogauw ze de kleuren kiest begint het spelen, de verrassing, de ontdekking van het beeld.

"Van te voren weet ik niet wat ik ga maken. Mijn intuïtie leidt me als het ware naar het schilderij. Pas als ik een beeld "herken" probeer ik dit te versterken door het aanzetten van kleur of juist kleur weg te halen. Ik laat me eigenlijk gewoon leiden door de vormen en de nieuwe kleuren die op het doek komen”.

Ook haar monoprints ontstaan vaak door toeval. Altans zo lijkt het. Maar ook hier wordt al schilderend duidelijk, dat het ergens naar toe wil.

Noem het intiutief schilderen, noem het hoe je wil!

"Jouw oog kan ook spelen en ontdekken door mijn schilderijen"